Rancio Fra Cold Hand Winery, 375 ml
kr.320,00
RANCIO er en helt særlig vin – solbrændt æbleisvin – og den har været udsat for sol, kulde, vind og vejr i lagringen på de store glasballoner på gården i Læsten. Basen er Malus Danica, og pga den hårdhændede behandling har den udviklet en spændende duft og noter af figen og svesker. Et must-try match til ostebordet, og hvis du er en dare-devil gourmand; til and og svinekød.
Serveres ved 5-10 gr. Celsius.
375 ml
Årgang: 2017
alc: 8,7%
Mere om basen, Malus Danica:
Malus Danica er en prisvindende æbleisvin lavet på koldpresset, kryokoncentreret most af 10 forskellige æblesorter, bl.a. Ingrid Marie, Elstar, Filippa, Elisa, Pirouette og Belle de Boskoop. Koldfermenteret over 18 mdr. og kortvarigt lagret på egefade. Malus Danica balancerer perfekt æblernes vidunderlige aroma, sødme og syre. Sød æblemos, frisk æbleskræl og honning vælter op af glasset. Nydes til desserter, oste eller som en oplevelse af det friske danske æble.
Fortsættes nedenfor…
Ikke på lager
Vi forhandler et bredt udvalg af vinene fra Cold Hand Winery her i hjertet af Randers.
Malus Danica, som er basen af Rancio og flere andre af vineriets batches, er fremstillet efter metoden kryokoncentration. Æblerne er blevet presset til most og straks efter frosset. Mosten optør efterfølgende udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som tyk rå sirup. Efter optøning er den koncentrerede “æblesirup” langsomt koldfermenteret igennem 18 måneder til en intens vin, og til sidst lagret 3 måneder på barrique.
At kryokoncentrere giver i dén grad kolde hænder på Jens Skovgaard og hans ansatte, men teknikken er alligevel grundsubstansen i alle deres æble-, pære- og kvædevine. Med denne teknik kan de nemlig udvinde aromaen, det tårnhøje sukkerindhold og bevare den intense syre fra frugten i deres verdensklasse vine.
Yderligere information
Indhold | 375 ml |
---|---|
Ingredienser | Æbler, Honning |
Alkohol-% | 12% |
Producent | Cold Hand Winery |